Boty jako šité na míru? S vložkami je to hračka!

10. 08. 2024 / Tipy a rady / Zima

Při sportu, aktivním životním stylu, ale i při běžné práci, dostávají naše chodidla pěkně zabrat. Abychom mohli podávat ty nejlepší výkony, vyhli se zbytečným zraněním a dopřáli si pohodlí, je potřeba vybrat obuv jako šitou na míru, nebo si tu stávající vylepšit vložkami!

Určitě to znáte taky – na krámě nebo e-shopu si vyberete krásné boty, velikostně sednou jako ulité, vyrazíte za prvním větším dobrodružstvím a po prvním dni máte pocit, jako byste nohu vytáhli ze španělské boty. Velikostně sedí, nikde netlačí, noha v botě neplave, ale stejně cítíte, že to není ono. Každý člověk má totiž chodidla trošku jiná a vybrat botu, která je opravdu jako na míru šitá právě pro ty jeho, může být někdy velice složité. 

Někdo může mít širší nohu, někdo užší, někdo může mít vyšší nárt, někdo zase nízkou klenbu… Zkrátka udělat boty, které by sedly dokonale všem, není možné. Co tedy s tím?

Není nic jednoduššího, než si každé boty upravit k obrazu svému. A jak? No přece vložkami

Francouzská značka Sidas, která byla založena již v roce 1975, se specializuje na sportovní a zdravotnické vložky. V jejich nabídce najdete speciálně tvarované vložky pro specifické potřeby každého chodidla. Díky nim si své oblíbené boty vytvarujete podle potřeby a chodidlo se bude moci přirozeně hýbat. 

Pro koho jsou vložky Sidas vhodné?

Vložky Sidas jsou vhodné pro všechny. Sportovci ocení gelové vložky, které pomáhají tlumit nárazy. Zdravotnické vložky mohou pomoci lidem například při problémech s ochablou klenbou. V každém případě vložky pomohou vytvarovat botu tak, aby chodidlo mohlo fungovat v co nejpřirozenějším režimu.

V čem vložky pomohou? 

U sportovních vložek je hlavním benefitem pomoc při tlumení nárazů a distribuce energie do celého chodidla. Díky opoře vložek má chodidlo kontakt s botou v celé své ploše, a nedochází tak k přetěžování jen určitých partií a svalů. Značka Sidas dělá vložky speciálně pro každý sport. Jinou oporu potřebují lyžaři v pevném skeletu lyžařských bot a jinou běžci v měkké běžecké obuvi. To pak pomáhá šetřit svaly a vykonávat každý pohyb co nejefektivněji. 

Pokud tedy máte jakékoliv potíže s chodidly, nebo jim jen chcete dopřát maximální oporu, vyzkoušejte tvarované vložky do bot Sidas a jistě poznáte rozdíl.

 

Mohlo by vás také zajímat

13. 06. 2024

Přídavná kolečka – ano, nebo ne?

07. 06. 2024 / Půjčovna léto / Půjčovna kol / Léto

Jak naučit dítě na kole – krok za krokem

03. 04. 2024 / Půjčovna léto / Půjčovna paddleboardů a kajaků / Léto

Kam na paddleboard

Potřebujete poradit?

Nyní jsme offline
PO-PÁ 11:00 - 19:30 SO-NE 10:00 - 18:30
774 493 483 dotazy@happysport.cz