Kam na kolo s dětmi: Praha

Chcete si udělat rodinný výlet, ale nechce se vám cestovat? Vybrali jsme pro vás tři skvělé lokality vhodné pro malé cyklisty. Všechny jsou snadno dostupné MHD i autem a leží v blízkosti našich poboček. Tam si dětské kolo půjčíte a můžete ho rovnou provětrat.

1. Modřanská rokle a okolí

Modřanská rokle a okolní příroda nabízí úchvatné scenérie, které si vychutnají malí i velcí cyklisté, ale hodí se také pro rodinné vycházky. Lokalita je dobře dostupná jak autem, tak i městskou hromadnou dopravou.

Rodiče dětí, které na kole teprve začínají, ocení místní kvalitní a hlavně rovné cyklostezky. Nenajdete tu žádné protivné kopce, které by dětem cyklistické začátky znepříjemnily.

Pokud zaparkujete u Vltavy, můžete zkombinovat cyklovýlet s paddleboardem. U nás v půjčovně si půjčíte dětské kolo i paddleboard. Cyklostezku doplňuje naučná stezka se zajímavostmi o místní unikátní přírodě. Děti si mohou odpočinout na dětském hřišti vybaveném houpačkou, altánem nebo mašinkou. Na začátku stezky se můžete občerstvit v bufetu.

2. Cyklovýlet v Čakovicích a Kbelích

Nemusíte ani jezdit daleko. Pokud si půjčíte dětské kolo na pobočce v Čakovicích, můžete rovnou nasednout a jet. Zastavit se můžete v zámeckém parku Čakovického zámku, kde se nachází parádní dětské hřiště se spoustou zajímavých prvků. Případně můžete hned kousek od pobočky nastoupit na vlak a udělat si výlet do nedalekých Kbel, kde hned u zastávky můžete provětrat kolo a navštívit několik krásných dětských hřišť. V parku v Kbelích je dokonce i veřejné grilovací místo

kam na kolo s dětmi

3. Přírodní park Klánovice-Čihadla a zámecký park Dolní Počernice

Pokud si chcete udělat delší výlet, můžete z naší čakovické pobočky popojet autem do Počernic nebo Klánovic. Kdo má kolo doma, dostane se sem pohodlně i vlakem.

Přírodní park Klánovice-Čihadla nabízí rozmanité terény pro cyklistiku i procházky. Po cestě si děti mohou odpočinout na několika hřištích, která jsou skvěle vybavená a dobře udržovaná. Klánovický park je přírodní rezervací, spatříte tu unikátní rostliny a na rybnících také zajímavé druhy vodních ptáků. Místní příroda se nepodobá ničemu, na co v Praze narazíte. 

Cyklostezky v Klánovicích i Počernicích jsou příjemné, rovné a hodí se pro malé děti. Výlet je dobře dostupný autem i vlakem. Při cestě vlakem vystoupíte v zastávce Dolní Počernice, kousek od zámeckého parku. V něm můžete buď zůstat, projet si ho na kole, nechat děti odpočinout na krásném dětském hřišti a vyzkoušet si paddleboard na Počernickém rybníku. U rybníka najdete také restauraci s pivem z místního pivovaru. Pak se vydejte směrem do Klánovic, kde můžete nasednout na vlak pro cestu zpět. Nebo trasu obrátíte, vystoupíte v Klánovicích a v zámeckém parku výlet zakončíte. Pokud jedete autem, zaparkujete prakticky kdekoliv, v této části Prahy nebývá s parkováním problém.

4. Divoká Šárka

V blízkosti naší pobočky v Řepích se nachází unikátní přírodní rezervace Divoká Šárka s rovnými a kvalitními cestami pro malé i velké cyklisty. Občerstvit se můžete v několika bufetech nebo restauracích. Kaňon Divoké Šárky patří k nejkrásnějším místům v Praze. Po cestě narazíte také na dětská hřiště, kousek od koupaliště se nachází hřiště s altánkem, prolézačkami a houpačkami. 

Milovníci historie mohou vystoupat na hradiště z 9. století, odkud se nabízí nádherný výhled. Tam už ale kolo ponesete. Také zde můžete výlet zkombinovat s osvěžením u vody a vyzkoušet si paddleboard, a to na přírodním koupališti Džbán. Voda zde bývá studenější, ale není to nic, co by děti v letních měsících nezvládly, a jako bonus bývá nádherně čistá. Ideální je u koupaliště Džbán výlet začít nebo zakončit. Tady můžete zaparkovat a lokalita je také skvěle dostupná městskou hromadnou dopravou.

Jak vidíte, nemusíte cestovat daleko, abyste si užili krásy přírody a děti si jízdu na kole zamilovaly. Každý rodič totiž ví, jak důležité je v začátcích správně vybrat lokalitu. Každá zmrzlinka, vodní osvěžení nebo minuta odpočinku na zajímavém hřišti totiž dětem vytváří vzpomínky, které si s cyklistikou spojí. A do pedálů se příště opřou s o to větším nadšením.

Dětská kola (i paddleboardy) půjčíte na všech pobočkách Happy Sportu, které se nachází blízko těchto krásných lokalit.

Mohlo by vás také zajímat

Vybavte se v Happy Sportu na jarní prázdniny 2024

Paddleboardy

Jak vybrat dětské kolo

HAPPY VÁNOCE a pohodový prosinec – garance doručení, vánoční balíčky a další vychytávky

Potřebujete poradit?

Jsme online
PO-PÁ 10:00 - 18:00SO 9:00 - 15:00NE ZAVŘENO
774 493 483 dotazy@happysport.cz